Båtlagsnytt juni 2024

Bästa båtlagsmedlem!

Sommaren är här, vaktning av hamnen är igång, midsommarfirande och en skön båtsäsong ligger framför oss.

Midsommar

Båtlaget anordnar traditionsenligt midsommarfirande. Vi hjälps åt att klä stången 10:00 på midsommarafton. Dans runt stången startar 15:00. Alla barn och vuxna är varmt välkomna!

Byte av vaktpass

Alla som vill byta vakttid får ordna med det själv, exempelvis via facebooksidan. All info ska finnas i vaktpärm i klubbstugans vakttorn.

Personnummer och båtuppgifter saknas

Många medlemmar har fortfarande inte skrivit in sitt personnummer och sina båtuppgifter i BAS. Båtlaget behöver dessa uppgifter! Instruktion finns på hemsidan under Aktuellt (https://onneredsbatlag.se/aktuellt/dags-att-uppdatera-ditt-bas/)

Nytt om latrintömning

Båtlaget har nytt avtal med Wallenstam, som har hamnen nedanför Jungman Jansson, så att medlemmar med större båtar får använda deras mottagningsanordning för toalettavfall. I snart tio år har det varit förbjudet att släppa ut toalettavfall från fritidsbåtar i havet.  

Uppdatering nyckelbrickor
Har taggen slutat fungera kan du först testa att uppdatera, genom att hålla nyckelbrickan länge mot läsaren vid bommen.  Fungerar det ändå inte så mejla till info.

Hjälp båtlaget med rätt förtöjning

Rostiga kättingar skadar våra nya y-bommar. Hjälp till att hålla bryggorna i gott skick genom att köpa ny låskätting, eller åtminstone kättingöverdrag. Rosten sprider sig.
Kom ihåg att ryckdämpare ska finnas från platsstorlek 3 och uppåt.

Lediga platser vinterförvaring

Inför hösten finns platser för uppläggning på Sjöbacka oktober–maj för båtar som är 5,5–11 meter. Tipsa gärna vänner och bekanta om möjligheten att hyra!

Vi önskar alla skön sommar!

Vänliga hälsningar från Båtlagets styrelse:
Joakim, Bo, Jonas, Jonny, Cecilia, Peter, Per-Axel, Daniel, Ingemar och Tobias